söndag 10 maj 2009

Drag king-grupp i Göteborg

DRAMA QUEERS är en nyuppstartad Drag king-grupp bestående av än så länge tre personer som bor i Göteborg. Drag king-ande kan handla om lite olika grejor. Det kan göras i underhållningssyfte, men också av politiska skäl. Det centrala är hur som att överdriva och ha roligt med den manliga könsrollen. Det kan handla om att klä ut sig (tänk lösmustasch, strumpa i byxan, herrkostym) men också om att försöka öva in stereotypt manligt kroppsspråk, sätt att prata och så vidare.

Vi söker alltså nu fler medlemmar! Tanken är att vi ska träffas, prata om hur vi vill organisera upp det hela, skapa drag-karaktärer, gå ut i Göteborgs klubbliv "in character", och eventuellt jobba fram shownummer. Allt beror på vad gruppens medlemmar själva känner för. Det primära syftet är förstås att ha roligt!

Vi välkomnar alla åldrar och givetvis både personer som definierar sig som kvinnor, män, både och eller ingetdera. Gruppen kommer att ha sin bas i Göteborg, så det är ju en klar fördel om du exempelvis bor här.

Är du intresserad av att vara med? Skriv till oss här på bloggen (genom ex. en kommentar) eller skicka ett mail till hbtqfint@gmail.com!

Tipsa gärna vänner och bekanta om vår existens!

/Drama Queers (bl.a. Edina & Siv)

Inga kommentarer: