lördag 12 juni 2010

Jag och Gunnar

Gunnar lämnade en kommentar på mitt senaste inlägg. Han anser att Dagen gjort en korrekt bedömning när de valde att inte publicera HBTQungdomsgruppens annons.

Gunnar och jag är av samma skrot och korn. Vi tycker inte samma saker, men vi brinner. I min värld är det jag som har rätt, i hans värld är det han som har rätt. Han sätter citationstecken kring ordet kristna när han beskriver organisationen jag är med i. Jag gör i mitt huvud likadant om hans. Han tycker inte att man kan kalla sig kristen om man är för utlevd homosexualitet. Jag tycker inte att man kan kalla sig kristen om man är emot det.

Gunnar tror att kyrkans beslut om könsneutralt äktenskap är ett steg från Guds vilja. Jag tror att beslutet är i linje med Guds vilja och att det blir ett uppsving för kyrkan. Gunnar tycker att EKHO missbrukar ordet kristen och handlar mot Guds vilja. Jag tror att vår organisation får Gud att le. EKHO handlar för mig om kärlek, vänskap, möten, livet.

Jag tror inte att Gud behöver se mellan fingrarna gällande homosexuella, kärlek mellan vuxna människor är inte en synd. Ungdomslägret handlar inte om att förleda ungdomar. Det handlar om att ge ungdomar en plats där de får vara sig själva. Där de får chansen att inse att de är älskade. Att de duger. Att de inte är ensamma.

Gunnar använde sig av Markus 9:42 ”Den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom är det bättre att en kvarnsten läggs om hans hals och han kastas i havet.”. Dock är min tolkning den att EKHO inte förleder, tvärt om ger de människor en chans att växa. Den som säger till någon att den kärlek de känner är fel, eller den handling de ömsesidigt utför med en annan vuxen människa är fel –den personen förleder.

Vi, Gunnar och jag, kallar oss kristna och står för samma saker. Det är svårt att se. Jag tycker att det är fruktansvärt att detaljen om vem Gunnar och jag riktar vår kärlek till gör att vi inte kan mötas överhuvudtaget.

// Edina

3 kommentarer:

Jennie sa...

SÅ bra skrivet! Otroligt uppfriskande, starkt och inspirerande. Tack!

Prr sa...

go you go you go you go you! <3

Edina och Siv sa...

tack!
kärlek // edinan