fredag 11 juni 2010

idiotiska uttalanden

Alexander Kegel är ordförande för Sveriges unga katoliker och har uttalat sig om organisationens deltagande i radioprogrammet Kaliber där det pratades om synen på homosexualitet.
Programmet fick ungdomsstyrelsen att reagera och frysa de bidrag som betalas ut, tills det utretts om organisationernas syn på homosexualitet strider mot kraven för att få bidragen.

Jag gillar att de reagerat och hoppas verkligen att det blir en markering och ett tydligt ställningstagande mot sån här skit!

Alexander Kegel gör bort sig, tycker jag, när han nu i ett uttalande jämställer homosexuella och narkomaner. Han säger (enligt Dagen) att det "inte handlar om att fördöma enskilda homosexuella, utan att man som ledare och lärare ska dela de värderingar som organisationen har. Han jämför med att en person som förespråkar droger knappast skulle vara ledare i ett nykterhetsförbund och den som har en annan syn än kyrkan i olika frågor knappast söker sig till ledaruppgifter i den kyrkan."

Sen när handlar kristendom om att inte vara homo?
Jag tycker att han förminskar kyrkan rätt rejält genom sitt uttalande. Kyrkan har väl ett rätt mycket större syfte än så?

Här kan du läsa mer:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=215395

Jag blir så jävla trött. // Edinan

Inga kommentarer: