fredag 11 juni 2010

utlevd homosexualitet sticker i ögonen

Jag är engagerad i EKHOs ungdomsgrupp. EKHO är en samlingsorganisation som arbetar för att sprida kunskap, förändra attityder och värderingar kring hbtq-personer inom kyrkosamfund och församlingar.

För tionde året i rad arrangeras nu ett ungdomsläger. I år har man valt att annonsera i ett antal kristna tidningar. Men i tidningen Dagen blev det stopp och nej tack!

Här kan du läsa Dagens motivering. Och som vanligt tycker jag att läsarnas kommentarer i slutet är mest givande :) Hejja alla som reagerar!!

Så här skriver kyrkans tidning om det.

Det har blivit en hel del publicitet, vilket är grymt! Debatten är i full gång och återigen har EKHO lyckats peta liv i frågor som legat under lite för mycket damm på vissa håll. Även Dagens läsare får nu, trots utebliven annons, reda på lägret och verksamheten och kan själva välja att delta. :)

// Edina

5 kommentarer:

Gunnar Johansson sa...

Elisabeth Sandlund har gjort en helt korrekt och genomtänkt bedömning. En dagstidning med en kristen profil som Dagen ska inte på annonsplats indirekt ge grönt ljus till utlevd homosexualitet, vilket den här ”kristna” organisationen EKHO verkar ha till underliggande syfte.

Avfallet från Guds ord inom de kristna sammanhangen ökar år från år. Svenska kyrkans beslut i fjol om könsneutrala äktenskap var ett avgörande steg för ett ökat avfall från Bibelns klara budskap mot homosexuella handlingar. I samma falska villolära fortsätter EKHO upproret mot Guds vilja och skapelseordning.

EKHO använder sig av, för att inte säga missbrukar, ordet kristen i organisationens namn. Det är tämligen uppenbart att det handlar om en falsk marknadsföring i tydligt syfte att försöka rättfärdiggöra utlevd homosexualitet, i bjärt kontrast mot Guds vilja.

Vi är alla lika inför Gud. Men detta faktum innebär givetvis inte att Gud ser mellan fingrarna med synden hos människan. Och en kristen dagstidning som Dagen har också ett moraliskt ansvar för vad som publiceras och inte publiceras i tidningen. Mer komplicerat än så är det faktiskt inte.

Det borde rimligen ligga i ditt och Svenska kyrkans intresse att förmedla ett klart och evangeliskt budskap till ungdomarna. EKHO:s ungdomsläger verkar snarare ha till syfte att förleda de unga i stället för omvändelse och ett överlåtet liv åt Gud.

Gur var det nu Jesus uttryckte liknande företeelser på sin tid? ”Den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom är det bättre att en kvarnsten läggs om hans hals och han kastas i havet.” Det är hårda men rättvisa ord av Jesus i Markus 9:42.

I dessa dagar är det väldigt gott om villolärare och falska profeter. ”Låt dig inte bli bedragen”, varnar Jesus i evangelierna. Och de värsta och farligaste villolärarna har numera sin hemvist i många ”kristna” sammanhang, inte minst där ordet ekumenik ska försöka locka skarorna med ett politiskt korrekt och andligt urvattnat budskap.

I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna. Så har det alltid varit, och så är det fortfarande.

Gregorius Rex sa...

Gunnar Johansson,

Elisabeth Sandlund har gjort ett fegt val och visar att Dagen ryggradslöst hukar under den orättfärdiga tolkning av kristendom som även du förefaller omfattas av, nämligen den som - p g a en bakomliggande agenda - väljer att tolka vaga bibelord som att homosexualitet är synd, vilket det ingalunda är.

Kristen är man när man är anhängare av Kristus, vilket EKHO är. Däremot gäller det att skilja ut DÅLIG kristendom. PÅ frukten känner man trädet, Gunnar, och frukten av din uppfattning är ondska, lidande och död.

Sådana träd måste rensas bort, kastas på elden och förstöras.

Anonym sa...

Ha ha... läser man gregorius rex så förstår man att han inte är kristen.... så varför ens lyssna på honom?

Naturligtvis är inte Ekho en kristen grupp... Bibeln och judisk och kristen tradition lär att homosexuella inte kommer in i Guds rike.

Acceptera det eller byt religion, turn or burn, så enkelt är det...

/Gregorius Plex

Gregorius Rex sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gregorius Rex sa...

"Ha Ha"

Mycket lustigt, min bäste nästan-namne, att du - trots att du inte är i position att göra det - tar dig friheten att uttala dig om huruvida jag är kristen eller ej.

Vidare fäller du liknande domar över andra kristna. Du ger därmed exempel på en av de avvarter som ofta förekommer i den vulgärkristna sfären: Högmod som vuxit sig stort att det anfrätt omdöme och samvete.

En helt annan sak är det att kritisera vad man lätt kan identifera som DÅLIG kristendom. På frukten känner man trädet, som sagt.